Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT Z JAGODAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
śmietana 30% 0,5 l
masa śmietanowa dr Otekera 1 szt
dżem 1 szt
jagody 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: TORT Z JAGODAMI

Śmietanę ubijamy z masą śmietanową, latem możemy dodać jeszcze fix do śmietany.
Biszkopt kroimy na dwa lub trzy krążki, w zależności jaki jest wysoki. Pierwszą warstwę nasączamy ponczem(woda, cukier, sok z cytryny, spirytus), nakładamy dżem (najlepszy z czarnej porzeczki) lub owoce. Rozprowadzamy połowę masy śmietanowej. Przykrywamy drugim krążkiem biszkoptu i nasączamy go. Rozkładamy pozostałą masę (można trochę zostawić dla ozdoby). Wierzch posypujemy zgniecionymi bezami i jagodami lub układamy inne owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anula 22.11.2012 10:28
Biszkopt nie jest kupny, robiłam sama.
SmacznaPyza 21.11.2012 19:14
bez tych gotowców wcale nie byłby trudniejszy a pewnie smaczniejszy i zdrowszy...
Magula 21.11.2012 13:24
Pięknie wygląda, a tak naprawdę widze ze jest z gotowców wiec do tego bardzo prosty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak