Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z cukierków

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajk 3 sztuki
mak 1 szklanka
cukier 3%4 trzy czwarte
cukier wanilinowy 1 małe opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
drugi biszkopt j
jajko 3 sztuki
mąka 1 szklanka
cukier 3%4 trzy czwarte
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
masa do toruów czekoladowa
mleko 150 ml
mleko 150ml
jogu 150ml
żelatyn 2 łyżki
herbata 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: tort z cukierków

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Dodać żółtka i proszek do pieczenia.NA końcu mąkę i wymieszać. Upiec dwa biszkopty (25 min nagrzanym do 160 celciusza. Do drugiego biszkoptu dodać 2 łyżeczki kakao.Po wystudzeniu każdy pokroić na trzy części.Masy zrobić z przepisu na opakowaniu.Pojedyncze placki nasączyć herbatą z cytryną i smarować najpierw masą czekoladową następny placek owoce leśne i tak do końca.Resztą masy czekoladowej obsmarować tort.Udekorować jak się komu jak się podaba umnie są czekoladowe wafelki i rurki dookoła ana wieżku kolorowe cukiereczki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak