Przepis i sposób przygotowania na: tort z bitą śmietaną i owocami
dodatkowo drugi biszkopt bez kakao
Oba biszkopty przeciąć na pół
Śmietanę -schłodzoną przelać do miski.Ubijać mikserem dodając śmietan-fix,cukier puder i sok z cytryny.
Galaretkę rozpuścić w szkl wrzątku i schłodzić
Jeden blat biszkoptowy nasączamy(syrop z brzoskwiń,do którego dodajemy alkohol)Następnie na nasączony biszkopt nakładamy śmietanę na śmietanę układamy pokrojone drobno brzoskwinie i truskawki.Przykrywamy kolejnym biszkoptem.Ten również nasączmy i wykładamy porcję śmietany.Przykrywamy trzecim biszkoptem i znów nasączamy.Teraz cały tort smarujemy śmietaną z wierzchu i boki.Biszkopt który nam został drobno rozkruszamy i wykorzystujemy do obsypania boków ciasta.Na wierzchu dekorujemy wg własnego pomysłu.Ja śmietana dekoruję obwód torta ,w środku układam owoce i zalewam całość tężejącą już galaretka