Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort urodzinowy - brzoskwiniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 1 l
galaretka żółta 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 2,5 łyżeczki
cukier puder 4 łyżeczki
konfitury wieloowocowe
kokos
Biszkopt 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort urodzinowy - brzoskwiniowy

Kroki postępowania

1
Dwa spody biszkoptowe obficie smarujemy konfiturami, nakładamy jeden krążek na drugi, Przygotowujemy masę śmietanową - W 250 ml gorącej wody rozpuszczamy żółtą galaretkę z 2,5 łyżeczki żelatyny – zostawiamy do ostygnięcia. Do miski przekładamy śmietanę i ubijamy z 4 łyżkami cukru pudru - ma być puszysta. Kiedy galaretka ostygnie wlewamy ją do śmietany i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Tort urodzinowy - brzoskwiniowy foto
2
Przełożone spody biszkoptowe (jeden leży na drugim!) smarujemy masą śmietanową i układamy pokrojone brzoskwinki. Przykrywamy trzecim spodem i cały tort smarujemy śmietaną, zostawiając troszkę na zdobienie.
Krok 2 - Tort urodzinowy - brzoskwiniowy foto
3
Boki tortu obficie obsypujemy kokosem. Górę tortu zdobimy wg uznania i pomysłu. Zostawiamy w lodówce aby tort stężał.
Krok 3 - Tort urodzinowy - brzoskwiniowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 23.07.2012 09:21
piękny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak