Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
5 łyżek -
cukier kryształ
5 łyżek -
jajko
5 sztuk -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
kawa rozpuszczalna
1 łyżka -
margaryna kostka
2 sztuki -
masa toffi
2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Tort toffi
Masa:
Rozetrzec margarynę w makutrze do roztartej ddać masę toffi z puszki . Całość dobrze rozetrzeć. Podzielic masę na 3 części.
Przełożenie:
Biszkopt- 1 część masy- biszkopt- druga część masy-biszkopt- reszta masy na górę i boki trochę zostawiamy masy do zdobień. Polwew na wierzch dekorujemy według uznania.
Smacznego!!!
Komentarze (3)