Tort toffi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • cukier kryształ

    5 łyżek
  • jajko

    5 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżka
  • margaryna kostka

    2 sztuki
  • masa toffi

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki cukru jaj proszku do pieczenia i kawy upiec biszkopt okrągły. Trzeba upiec trzy takie biszkopty.
Masa:
Rozetrzec margarynę w makutrze do roztartej ddać masę toffi z puszki . Całość dobrze rozetrzeć. Podzielic masę na 3 części.
Przełożenie:
Biszkopt- 1 część masy- biszkopt- druga część masy-biszkopt- reszta masy na górę i boki trochę zostawiamy masy do zdobień. Polwew na wierzch dekorujemy według uznania.
Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kupiska 22.08.2012 16:52
Ładnie sie prezentuje
Agnieszka91 22.08.2012 16:38
poproszę o kawałek
agnieszka52 22.08.2012 15:43
Polecam!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat