Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietanowy z owocami
Masa: Galaretkę zieloną rozpuść w 1 szklance wrzątku. Przestudź. Schłodzoną śmietanę (200 ml) ubij na sztywno. Dodaj tężejącą zieloną galaretkę. Zmiksuj. Masę wyłóż na jeden blat biszkoptu. Odstaw do stężenia. Przykryj drugim biszkoptem. Galaretkę czerwoną także rozpuść w 1 szklance wrzątku. Przestudź. Schłodzoną śmietanę (200 ml) ubij na sztywno. Dodaj tężejącą czerwona galaretkę. Zmiksuj. Masę wyłóż na biszkopt. Odstaw do stężenia. Przykryj trzecim biszkoptem. Pozostałą śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Masą posmaruj boki i wierzch tortu (ozdób brzegi). Na wierzchu tortu ułóż ulubione owoce.