Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT ŚMIETANKOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krem do tortów śmietankowy
dżem wiśniowy
czekolada mleczna 6 kostek
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 6
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: TORT ŚMIETANKOWY

Z białek ubić pianę, dodać cukier. Miksujemy w mikserze. Dodać żółtka oraz olej. Mąke przesiać, dodać proszek do pieczenia, dodawać partiami do masy - mieszać ręcznie by dostało się powietrze. Piec w piekarniku do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. Biszkopt gdy ostygnie przekroić na trzy. Krem przygotować wg. przepisu ma opakowaniu. Przełożyć biszkop kremem oraz dżem wiśniowym. Na wierzch zetrzeć na tarce czekoladę mleczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 05.09.2016 21:48
Pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak