Tort serowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser ricotta

    ½ kg
  • mąka

    5 dag
  • rodzynki

    5 dag
  • owoce kandyzowane

    10 dag
  • jaja

    4 sztuki
  • cukier

    10 dag
  • skórka z cytryny

    2 łyżki
  • tłuszcz do formy

  • Mąka do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem stopniowo dodając ser i skórkę z cytryny. Całość utrzeć. Do masy dodać owoce kandyzowane, rozdrobnione rodzynki, Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą. Tortownicę smarujemy tłuszczem, oprószamy mąką i przelewamy masę. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna152 18.10.2011 07:13
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat