Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Tort serowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ricotta
½ kg
mąka
5 dag
rodzynki
5 dag
owoce kandyzowane
10 dag
jaja
4 sztuki
cukier
10 dag
skórka z cytryny
2 łyżki
tłuszcz do formy
Mąka do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowy

Żółtka utrzeć z cukrem stopniowo dodając ser i skórkę z cytryny. Całość utrzeć. Do masy dodać owoce kandyzowane, rozdrobnione rodzynki, Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą. Tortownicę smarujemy tłuszczem, oprószamy mąką i przelewamy masę. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 18.10.2011 07:13
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak