Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort piankowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5-6 szt
galaretka cytrynowa 2 szt
cukier 100 g
czekolada gorzka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: tort piankowy

Kroki postępowania

1
upieczony i ostudzony biszkopt przekrawamy na trzy części
Krok 1 - tort piankowy foto
2
galaretki rozpuszczamy w pół litra wody, białka ubijamy z cukrem na sztywną masę następnie dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy. Kiedy zacznie się lekko ścinać przekładamy nią blaty biszkoptu
Krok 2 - tort piankowy foto
3
resztą masy smarujemy cały tort i obsypujemy startą czekoladą , schładzamy 2-3 godziny
Krok 3 - tort piankowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.02.2014 19:54
szybki i bardzo smaczny torcik
Krystyna32 09.02.2014 20:42
pyszny torcik
kuklik 07.02.2014 11:27
przepyszny i szybki
Sroczka 05.02.2014 23:28
Smakowite ciasto, zjadłabym kawałek.
mitek111 05.02.2014 22:27
pysznie wygląda i nie jest taki drogi
Marta1986 05.02.2014 22:00
pyszności mniam
gosia1988 05.02.2014 21:59
pyszności :)
Patriszja
Patriszja 05.02.2014 21:22
mmm lubię to :)
gosia47-47 05.02.2014 21:06
bardzo prosty i szybki w wykonaniu, jednym słowem, mniam :D
owca441 05.02.2014 21:06
ciekawie nadziewany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak