Przepis i sposób przygotowania na: tort owocowy z białą czekoladą
oddzielić białka od żółtek, białka wlać do wysokiego naczynia , do osobnej miski wsypać mąkę ziemniaczaną ,mąkę tortową i proszek do pieczenia a następnie dobrze wymieszać . Ubić na sztywną pianę białka a następnie dodać żółtka i miksować ok 1min , dodać cukier powoli nie przerywając miksowania a na koniec mąkę i mieszać drewnianą kopystką . Ciasto wlać do formy kwadratowej 23-26cm wyłożonej papierem na spodzie i wstawić do lekko ogrzanego piekarnika piec ok 30min w temperaturze 180stopni po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia . Jak biszkopt będzie zimny wyjmujemy z formy a następnie należy go przekroić na pół poziomo.
Krem
śmietanę kremówkę wlać do garnka dodać połamaną czekoladę a następnie ogrzewać wciąż mieszając aż czekolada się rozpuści , następnie dobrze schłodzić dodać śmietan fix i ubić na sztywno
łączenie biszkoptu z kremem i owocami
przełożyć biszkopt kremem dodając w środek owoce a następnie posmarować tort dookoła kremem i udekorować owocami z miętą a boki tortu obsypać kolorowym opłatkiem .