Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

tort orzechowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
4 sztuki
cukier
1 szklanka
olej
4 łyżki
mąka tortowa
1 szklanka
proszku do pieczenia
1 łyżeczka
orzechy włoskie
1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: tort orzechowy

Jajka utrzeć z cukrem na gęstą białą masę, dodając na koniec po 1 łyżce oleju. Do utartej masy dodawać porcjami mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na koniec dodać orzechy i wymieszać. Gotową masę wlać do tortownicy wcześniej wysmarowanej margaryną lub masłem i posypanej bułką tartą. Piec około 30 min.

Krem:
1 opakowanie czekoladowego kremu do tortów
1 szklanka orzechów mielonych
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu dodając na koniec zmielone orzechy.
Przekrojone na pół ciasto przełożyć kremem jak również posmarować tort na wierzchu i po bokach. Można boki i wierzch posypać orzechami lub polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak