Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 sztuki -
cukier
1 szklanka -
olej
4 łyżki -
mąka tortowa
1 szklanka -
proszku do pieczenia
1 łyżeczka -
orzechy włoskie
1 mielone
Przepis i sposób przygotowania tort orzechowy
Krem:
1 opakowanie czekoladowego kremu do tortów
1 szklanka orzechów mielonych
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu dodając na koniec zmielone orzechy.
Przekrojone na pół ciasto przełożyć kremem jak również posmarować tort na wierzchu i po bokach. Można boki i wierzch posypać orzechami lub polać polewą czekoladową.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się