tort na zimno z jabłkami

tort na zimno z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty podłużne

    3 paczki
  • masło

    1 szt
  • żółtko jajek

    4 szt
  • jabłka

    8 szt
  • cukier puder

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania tort na zimno z jabłkami

masło, cukier, żółtka utrzeć dodać starte jabłka na grubej tarce razem dobrze utrzeć.warstwa biszkoptów+masa+warstwa biszkoptów+masa aż do wyczerpania na wierzch można dać polewę i posypać wiórkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Ewelina47 14.12.2011 09:28
już czekam na lato
Dorian 25.09.2011 17:38
pysznosc
Grazyna0211 04.07.2011 13:56
smaczny
Izabela28 29.05.2011 12:49
fajny deser:)
ziutula
ziutula 24.05.2011 17:14
pyszne do kawki....
justyna54 17.05.2011 21:24
deserek mniam
rosik93 10.04.2011 23:06
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat