Tort Myszka

Tort Myszka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    3 dag
  • biała czekolada

    20 dag
  • masło 250 g

    3 szt
  • mleko 3,2%

    0,5 l
  • mąka pszenna

    2 dag
  • mąka ziemniaczana

    2 dag
  • cukier kryształ

    15 dag
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • kolorowe cukierki

    1 szt
  • biała czekolada

    10 dag
  • orzechy

    20 krojone
  • kremówka

    200 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tort Myszka

Upiec 3 biszkopty, każdy z 3 jaj. Do jednego dodać kakao, do drugiego orzechy a trzeci zostaje jasny.
Masa: ugotować budyń z mąki, mleka i cukrów. Ostudzić.
Oddzielnie rozpuścić czekoladę w śmietanie na małym ogniu. Można dodać odrobiną żelatyny.Wystudzić. Mocno schłodzoną ubić.
Rozetrzeć masło i dodawać stopniowo budyń a na końcu ubitą śmietanę z czekoladą.
Przełożyć wszystkie krążki biszkoptowe: ciemny, orzechowy, a na górze jasny. Resztą masy udekorować górę. Przyzdobić kolorowymi cukierkami a boki torta startą czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (89)

Ewelina38 23.03.2013 08:07
cudnie przyozdobiony, aż szkoda kroić choć pokusa skosztowania bardzo wielka i słodka.....
Seba 15.01.2013 09:12
cudowny
Poison1988 07.01.2013 13:25
uwielbiam podziwiać takie cuda :) super :)
magduś83 24.11.2012 23:26
podpisuję się pod tymi wszystkimi komentarzami !!! :)
czekoladka_m 11.09.2012 16:33
ale ładniutki:)
KasiaK90 10.07.2012 08:02
pyszny torcik
ewaa 02.04.2012 18:15
śliczny torcik !
artur7 13.02.2012 10:48
fajne
IKrakowianka 10.02.2012 14:19
kolejny piękny tort :)
Barbara/zuza22_85 28.01.2012 18:18
piekny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat