Tort malinowo-serowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    25 dag
  • masło

    20 dag
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • masa

  • ser biały

    80 dag
  • maliny

    20 dag
  • jaja

    3 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • masło

    10 dag
  • mąka zziemniaczana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki kruszymy, mieszamy ze stopionym masłem i cukrem wanilinowym. Masę przekładamy na tortownicę i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Ser mielimy, mieszamy z masłem, jajkami i całość podgrzewamy by powstała jednolita masa. Stopniowo dodajemy mąkę. Studzimy. Dodajemy do masy maliny i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy na blat i wyścielamy wierzch bitą śmietaną, dekorujemy owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 24.11.2011 14:32
mniam, jak ja lubie takie deserki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat