Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort malinowo-serowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 25 dag
masło 20 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
masa
ser biały 80 dag
maliny świeże 20 dag
jaja 3 sztuki
cukier 1 szklanka
masło 10 dag
mąka zziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort malinowo-serowy

Herbatniki kruszymy, mieszamy ze stopionym masłem i cukrem wanilinowym. Masę przekładamy na tortownicę i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Ser mielimy, mieszamy z masłem, jajkami i całość podgrzewamy by powstała jednolita masa. Stopniowo dodajemy mąkę. Studzimy. Dodajemy do masy maliny i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy na blat i wyścielamy wierzch bitą śmietaną, dekorujemy owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 24.11.2011 14:32
mniam, jak ja lubie takie deserki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak