tort makaronikowy

tort makaronikowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy

    20 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • cukier puder

    25 dag
  • białko

    8 sztuk
  • wanilia

    1/2 laski
  • masło

    20 dag
  • wanilia

    1/2 laski
  • Napar z kawy

    1/4 szkl
  • cukier

    10 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania tort makaronikowy

Ubić pianę z białek, dodać uprażone zmielone orzechy, mąkę, cukier i utartą wanilię. Upiec 2-3 krążki, przełożyć je masą i udekorować tort dowolnie.
Przyrządzanie masy. Utrzeć masło, cukier i utartą wanilię i dodawać po łyżeczce kawy dokładnie mieszając.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat