Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kawowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka 5 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 2 kostki
cukier puder 1.5 szklanki
mleko 4 łyżki
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kawowy

Białka ubić z cukrem,dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz mąkę a na koniec kakao. Upiec w 180 stopniach do "suchego patyczka". Biszkopt przekroić na pół.
krem: miękkie margaryny utrzeć na białą puszystą masę,co jakiś czas dodając cukier puder. Kawę rozmieszać z mlekiem tak aby nie było grudek,wlewać powoli do utartego na puch masła i ucierać dalej. Gotowym kremem przełożyć ostudzony biszkopt.
Udekorować według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 14.06.2013 22:31
smaczny i ładny tort
kala9287 16.12.2012 18:12
ładnie wygląda:)
Anna152 05.09.2012 14:09
super
Izabela/bella81 14.08.2012 08:55
ładny:)
Ada-Gaba 11.08.2012 11:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak