Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort jabłkowo-orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 150 gram
masło 125 gram
serek 600 gram
jogurt naturalny 300 gram
jabłka 3 szt.
orzechy włoskie 1 szklanka
cukier 75 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tort jabłkowo-orzechowy

1.biszkopty pokruszyć dodać miękkie masło,wyłożyć dno okrągłej tortownicy.
2.serek homogenizowany,jogurt wymieszać mikserem. żelatynę namoczyć w ciepłym mleku ( 1/2 szkl.mleka) dodać do masy jogurtowo-serowej.
3.jabłka umyć pokroić na cienkie plastry ,skropić sokiem z cytryny.
4. orzechy posiekać
5.1/4 kremu nałożyć na dno tortownicy,ułożyć plastry jabłka i posypać orzechami,nałożyć pozostałą masę
6.tort odstawić na 3 godz. do lodówki , ozdobić plastrami jabłka i pokruszonymi orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.02.2013 09:27
pysznosci
Renataj 17.02.2013 12:50
Lubię taki szybkie ciasta bez pieczenia - przynajmniej nigdy się nie przypalą :)
sara1 17.02.2013 11:26
pomysłowo zrobiony
Pyszota 17.02.2013 11:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak