Przepis i sposób przygotowania na: Tort Elza
2. Serek mascarpone miksujemy na gładką masę. Śmietanę kremówkę ubijamy na lekko sztywną pianę, dodajemy mascarpone, cukier puder. Jeszcze chwilę miksujemy aż masa zgęstnieje.W rancie tortownicy na jasny biszkopt wykładamy dżem wiśniowy i warstwę masy śmietanowej. Przykrywamy ciemnym biszkoptem, wykładamy warstwę masy śmietanowej i z pozostałymi blatami biszkopta postępujemy tak samo. 1/4 masy masy zostawiamy na boki i wierzch. Zdejmujemy delikatnie rant tortownicy, następnie wierzch ciasta i boki smarujemy śmietaną i wygładzamy nożem. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi lekko je dociskając.Tort wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie na wierzchu układamy wydruk czekoladowy lekko go dociskając.Pozostałą masę barwimy na różowo i wokół tortu robimy dekoracyjne kleksy. Dekorujemy srebrnymi perełkami i różyczkami.