Tort chlebowy

Tort chlebowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Propozycja na drugie śniadanie tym razem z warzywami i zdrowym chlebem.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pasta pomidorowa:

  • pomidory suszone

    1 słoik
  • serek śmietankowy

    125 g
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta

Pasta chrzanowa:

  • chrzan

    1 łyżeczka
  • serek śmietankowy

    125 g

Pozostałe:

  • chleb razowo-żytni

    12 kromek
  • ogórki świeże

    1 sztuka
  • ogórek kwaszony

    3 sztuki
  • oliwki zielone

    8 sztuk
  • oliwki czarne

    8 sztuk
  • pomidorki koktajlowe

    6 sztuk
  • szczypior

    0.5 pęczka
  • natka pietruszki

    5 gałązek
  • kiełki rzodkiewki

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

125 g serka miksuję blenderem z czterema pomidorami suszonymi, doprawiam solą, pieprzem. Do drugiego 125 g serka dodaję chrzan i doprawiam.
Trzy kromki chleba układam koło siebie i smaruję je połową serka pomidorowego. Układam kolejną warstwę chleba, smaruję połową serka chrzanowego, układam plastry ogórka kiszonego i cienko smaruję serkiem chrzanowym. Kolejna warstwa chleba, serek pomidorowy, pomidory suszone. I ostatnia warstwa chleba, którą smaruję resztą serka chrzanowego, boki też smaruję cienko. Boki tortu obkładam plastrami ogórka zielonego. Dekoruję oliwkami, pomidorami, kiełkami, szczypiorem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat