Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort biszkoptowy z masą śmietanową

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
cukie 2 szklanki
mąki pszennej 2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
ocet 2 łyżki
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
sól 1 szczypta
śmietana 500 ml
cukier waniliowy 1 torebka
śmietan fix 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Tort biszkoptowy z masą śmietanową

Żółtka ucieramy w naczyniu z cukrem, obydwie mąki przesiewamy przez sitko razem z proszkiem do pieczenia. Dodać do utartych żółtek i wymieszać, na końcu dodać ubite białka. Przekładam do dużej wyłożonej pergaminem . Piekę ponad godzinę dla pewności sprawdzam potym czasie patyczkiem . Schłodzoną śmietan3ę ubić z cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fix . Przestudzony biszkopt poprzekrawać warstwy namoczyć ponczem jak kto woli i poprzekładać masą śmietanową i udekorować wedle własnigo upodobania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 03.04.2013 12:45
piękny tort! ;o)
monika141 07.09.2012 16:43
śliczny
edita15 01.09.2012 17:42
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak