Przepis i sposób przygotowania na: Tort biszkoptowy z kremem
dodajemy cukier, żółtka, olej, mąkę, cukier wanilinowy
i proszek do pieczenia cały czas lekko mieszając.
Masę wylewamy na okrągłą blachę i pieczemy przez 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Budynie gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu przy czym, nie dodajemy ilości cukru tak zapisanej, tylko 4 łyżki :) Gdy budyń się ugotuje dodajemy do niego pół kostki margaryny i miksujemy razem.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy na cząstki. Gdy biszkopt ostygnie dzielimy go na 3 warstwy i przekładamy kremem budyniowym i częścią truskawek. Wierzch tortu pokrywamy śmietaną kremówką, a z pozostałego kremu budyniowego możemy zrobić napis bądź wzorek szprycą :) Resztę truskawek układamy na wierzchu w ramach dekoracji i gotowe :)