Przepis i sposób przygotowania na: Tort Ambasador
Z mleka odlać pół szklanki. Resztę mleka zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem aż zbieleją, dodać budyń w proszku i odlane wcześniej mleko. Całość mieszaniny wlać do gotującego mleka i mieszać do uzyskania budyniu. Budyń wystudzić do temperatury pokojowej. W międzyczasie utrzeć wyciągnięte wcześniej z lodówki masło. Do utartego masła dodawać stopniowo po łyżce wystudzony budyń i dalej ucierać. Dodać łyżkę spirytusu i podzielić na dwie części. Połowę kremu nakładamy na spód biszkopta a na kremie rozkładamy pociętego w kosteczkę ananasa i przykrywamy drugą warstwą biszkopta. Do pozostałej części kremu dodajemy kakao i odbieramy trochę kremu na wysmarowanie boków torta. Do reszty kremu dodajemy bakalie, pokrojoną na drobne kawałki czekoladę( lub cukierki kasztanki) i wykładamy na wierzch. Stroimy wg. Uznania.