Przepis i sposób przygotowania na: Tort
ubić białka z 6 jaj , dodawać kolejno żółtka i 3/4 szklanki cukru, następnie sypać powoli mąkę i dobrze wymieszać drewnianą łyżka aż powstanie jednolita masa. Biszkopt pieczemy ok 25min.
Krem budyniowy do środka tortu:
Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do wystudzonego budyniu dodajemy margarynę tworzymy jednolitą masę i dodajemy owoce.
Krem na wierzch tortu i do dekoracji:
Schłodzoną śmietanę ubijamy z 2 łyżkami cukru i śmietanfixem.
Tak powstaje nasz tort.
Kroimy biszkopt tak aby powstały nam 3 spody. Układamy pierwszy spód na paterze, nasączamy go alkoholem i przekładamy kremem budyniowym. Na to układamy kolejny spód biszkopta powtarzamy poprzednią czynność. Przykrywamy ostatnim biszkoptem i na wierzch oraz dookoła tortu dajemy krem ze śmietany. Możemy też udekorować tort owocami bądź gotowymi ozdobami. Życzę udanych wypieków:)