Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort 25 x 2

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty

jajko 9
mąka 12 łyżek
cukier 12 łyżek
kakao 1 łyżka
mak 1 łyżka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki

Masa

masło 2 kostki
cukier puder 0,5 szklanki
sok z cytryny 3 łyżki
spirytus 1 łyżka
kakao 1 łyżka
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort 25 x 2

Kroki postępowania

1
Składniki na biszkopta (prócz kakao i maku) podzielić na trzy części. Każdego biszkopta przygotowywać osobno. Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, a następnie żółtka cały czas miksując. Dodać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Do jednego biszkopta dodać kakao, a do drugiego mak. Wymieszać. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Krok 1 - Tort 25 x 2 foto
2
Masło utrzeć na puch. Dodać cukier puder oraz spirytus i zmiksować. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao do drugiej sok z cytryny.
Krok 2 - Tort 25 x 2 foto
3
Przełożenie: biszkopt ciemny+masa jasna+biszkopt z makiem+masa ciemna+biszkopt jasny+masa jasna+dekoracja
Boki posmarować ciemną masa i obsypać zmielonymi orzechami.
Krok 3 - Tort 25 x 2 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak