Torcik z chleba tostowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • chleb tostowy

    1 szt,
  • majonez

    1 słoik,
  • jogurt grecki

    200 ml,

do dekoracji;

  • kiełbasa

    kilka plasterków,
  • papryka czerwona

    1/2 szt,
  • papryka żółta

    1/2 szt,
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka,
  • pieczarki

    kilka szt. konserwowe,

pasta 1

  • serek topiony

    100 g,
  • pieczarki

    300 g,
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku,
  • olej

    1 - 2 łyżki,

pasta 2;

  • szynka konserwowa

    300 g,
  • cebula

    1/2 szt,
  • korniszony

    3 szt,
  • musztarda

    1 łyżeczka,
  • serek topiony

    100 g,
  • majonez

    1 łyżka,
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka,

pasta 3;

  • jajka

    6 szt,
  • rzodkiewka

    6 szt,
  • szczypiorek

    1/2 pęczka,
  • majonez

    2 łyżki,
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba tostowego odkrawam dopasowując do tortownicy.
robię trzy pasty;

pasta 1 - pieczarki obrać i zetrzeć na tarce ( grube oczka),przesmażyć na oleju , doprawić do smaku pieprzem i solą.
Po ostudzeniu połączyć z serkiem.

pasta 2 - cebule obrać i pokroić w kostkę, szynkę i korniszony również pokroić.
Wymieszać z serkiem ,musztardą oraz majonezem wymieszanym ze śmietaną.

pasta 3 - ugotowane jajka po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać opłukane starte na tarce rzodkiewki, pokrojony szczypiorek.
Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i solą.

Składanie tortu;
Do tortownicy układam skrojony chleb dopasowując kromki, nakładam pierwszą pastę,
układam następną warstwę chleba,
nakładam pastę drugą i znowu warstwa chleba,
nakładam ostatnią trzecią pastę.
Dociskam kromki, cały tort smaruje majonezem wymieszanym z gęstym jogurtem naturalnym.
Dekoruje warzywami i wędliną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 27.06.2017 18:03
pieknie wygląda
Bożena Matuszczyk 22.06.2017 15:44
Dziękuję;)
mirosława4 22.06.2017 10:27
ciekawy pomysł
gusia1000 22.06.2017 10:14
Pomysłowo i smacznie.
dodi 22.06.2017 10:13
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat