Torcik wiśniowy

Torcik wiśniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • wiśnie

    50 dag
  • galaretka wiśniowa

  • dżem wiśniowy

    3 łyżki
  • śmietana kremówka

    100 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Torcik wiśniowy

Jajka ubić z cukrem. Mąkę przesiać, dodać do jajek i lekko wymieszać. Ciasto wlać do tortownicy, piec kwadrans w temp. 160 stopni C. Po upieczeniu i wystudzeniu posmarować dżemem, a następnie 2/3 ubitej śmietany. Na wierzchu ułożyć owoce, polać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na pół godziny, udekorować bitą śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat