Torcik wiśniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • wiśnie

    50 dag
  • galaretka wiśniowa

  • dżem wiśniowy

    3 łyżki
  • śmietana kremówka

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem. Mąkę przesiać, dodać do jajek i lekko wymieszać. Ciasto wlać do tortownicy, piec kwadrans w temp. 160 stopni C. Po upieczeniu i wystudzeniu posmarować dżemem, a następnie 2/3 ubitej śmietany. Na wierzchu ułożyć owoce, polać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na pół godziny, udekorować bitą śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat