Przepis i sposób przygotowania na: Torcik śmietankowo-czekoladowy.
2.Biała masa: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wystudzić. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej,następnie wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno,dodać żelatynę i czekoladę,dokładnie ubić.
3. Masę śmietankową wyłożyć na jeden biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia.
4. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu,odstawić do stężenia,tężejącą wyłożyć na masę,i przykryć drugim krążkiem.
5. Masę z mleczną czekoladą wykonać tak samo jak białą masę.Następnie posmarować nią cały torcik.
6.Czekolady ścieramy każdą osobno na tarce o dużych oczkach i dekorujemy torcik.Następnie wstawiamy do lodówki do stężenia ,najlepiej na całą noc.