Torcik serowy z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zmielony ser

    60 dag
  • cukier kryształ

    40 dag
  • kakao

    1 łyżka
  • galaretki

    2
  • mleko

    1 litr
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    5 dag
  • margaryna

    1 kostka
  • maliny świeże

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko z żelatyną zagotować i ostudzić, dodać ser, margarynę i cukier. Wymieszać mikserem. Połowę kremu wlać do tortownicy, odstawić do lodówki, zalać 1 galaretką. Do drugiej połowy kremu dodać kakao, wymieszać, wlać do formy i zalać drugą galaretką. Odstawić do lodówki do stężenia. Wierzch posypać malinami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat