Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik serowo - jagodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 75 dag
twaróg zmielony 75 dag
mleko 3,2% 1 szkl
cukier 25 dag
żółtko jajek 4 szt
cytryna 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dag
bita śmietana kremówka 1/2 Litra
Biszkopty 25 dag
konfitura wiśniowa 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik serowo - jagodowy

Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodać podgrzane mleko i kontynuować ubijanie na parze, aż masa sie zagotuje.
Twaróg utrzeć z sokiem z cytryny, dodac masę mleczno - żółtkową, namoczoną żelatynę i połowę bitej śmietany. Do całości delikatnie dodac jagody, zostawiając część do dekoracji. Biszkopty posmarować konfiturami z wiśni i delikatnie ułożyć na dnie tortownicy. Na wierzchu rozsmarować masę i posypać pokruszonymi biszkoptami. Całość pokryć resztą bitej śmietany i jagód. Torcik oziębić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak