Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik naleśnikowy z jabłkami i budyniem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 15 szt.
jabłka 4 szt.
rodzynki 1 garść
budyń waniliowy 1 szt.
mleko 1,5 szkl.
cukier 2 łyż.
polewa czekoladowa 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik naleśnikowy z jabłkami i budyniem

Kroki postępowania

1
Naleśniki przygotowuję według swojego przepisu, smażę na patelni bez tłuszczu. Jabłka obieram, kroję w kawałki, usuwam gniazda nasienne i przekładam do rondla. Do jabłek dodaję cukier do smaku i cynamon oraz rodzynki, gotuję na niewielkim ogniu aż jabłka się rozpadną.
Krok 1 - Torcik naleśnikowy z jabłkami i budyniem foto
2
Budyń gotuję według instrukcji na opakowaniu dodając połowę szklanki mleka mniej niż w przepisie. Naleśniki przekładam na przemian ostudzoną masą budyniową i jabłkową.
Krok 2 - Torcik naleśnikowy z jabłkami i budyniem foto
3
Wierzch obciążam deseczką. Odstawiam na 2 godziny do lodówki. Całość polewam polewą czekoladową i dekoruję cząstkami jabłek.
Krok 3 - Torcik naleśnikowy z jabłkami i budyniem foto
4
Wstawiam na 1 godzinę do lodówki.
Krok 4 - Torcik naleśnikowy z jabłkami i budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justys759 15.10.2012 19:54
pomysłowe!
Amellia 15.10.2012 11:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak