Przepis i sposób przygotowania na: Torcik konfetti
Piekarnik gazowy: temp. 175o C (nie powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temp. 175o C (powinien być podgrzany)
Po upieczeniu ciasto wystudzić i nasączyć. Galaretki rozpuścić osobno w 400 ml przegotowanej gorącej wody i rozlać do dwóch naczyń. Gdy stężeją, pokroić je w kostkę. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody, odstawić do napęcznienia. Śmietankę ubić na sztywno mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić, dodać dwie łyżki ubitej śmietany i dokładnie wymieszać. Do pozostałej części śmietany dodać serki i żelatynę, delikatnie mieszając. Kostki z galaretki wymieszać razem z masą sernikową. Masę sernikową nałożyć do tortownicy na upieczony i nasączony biszkopt, wyrównać łyżką. Wstawić do lodówki na 30 minut