Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik kokosowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

okrągłe biszkopciki 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 10 dag
mleko 1 szklanka
masło 1/2 kostki
brzoskwinie 1 puszka
galaretka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kokosowy

Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Brzoskwinie odsączamy i kroimy w plasterki. Łyżkę wiórków odkładamy do dekoracji. Resztę mieszamy z mlekiem i cukrem i cały czas mieszając gotujemy około 30 minut na bardzo małym ogniu. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy na puch. Nie przerywając ucierania, małymi porcjami dodajemy masę kokosową. Na dnie małej tortownicy ciasno układamy biszkopty. Wykładamy krem kokosowy, na nim układamy plasterki brzoskwiń. Wlewamy tężejącą galaretkę. Na kilka godzin wstawiamy do lodówki, żeby galaretka zastygła. Przed podaniem dekorujemy wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.09.2013 23:32
ale elegancki torcik:-)
cooleczka 14.01.2013 12:06
smaczny torcik
mikrusiak 26.12.2012 15:17
prezentuje się rewelacyjnie...:)
Adamorek 26.12.2012 14:36
dobre ciacho
bietka 26.12.2012 14:14
pychotka
fotoviderek 26.12.2012 13:30
Wiórki, masło i mleko dają razem zawsze dobry rezultat. Reszta to dodatki, które jeszcze podkreślają dobry smak.
ziutula
ziutula 26.12.2012 13:15
smaczne z kokosem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak