Torcik kalafiorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 duży
  • filety z kurczaka

    4 szt.
  • mozzarella w kulce

    1 szt.
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kalafior gotujemy (pół miękki) w osolonej wodzie. Mięso doprawiamy, dodajemy jajko. Mieszamy. Mięso wciskamy między różyczki kalafiora i przy spodzie. Na wierzchu smarujemy kalafior majonezem i przyklejamy pokrojony w plastry ser.
2. Przekuwamy go (ser ) wykałaczkami, aby nie spłynął. Wsadzamy do naczynia żaroodpornego ale nie przykrywamy go. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 23.03.2015 15:00
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat