Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik kalafiorowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 duży
filety z kurczaka 4 szt.
mozzarella w kulce 1 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kalafiorowy

1. Kalafior gotujemy (pół miękki) w osolonej wodzie. Mięso doprawiamy, dodajemy jajko. Mieszamy. Mięso wciskamy między różyczki kalafiora i przy spodzie. Na wierzchu smarujemy kalafior majonezem i przyklejamy pokrojony w plastry ser.
2. Przekuwamy go (ser ) wykałaczkami, aby nie spłynął. Wsadzamy do naczynia żaroodpornego ale nie przykrywamy go. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 23.03.2015 15:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak