Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jabłkowo-brzoskwiniowy
Jabłka: marmoladę pogrzać w rondelku, dodać galaretkę w proszku, wymieszać, podgrzewać aż galaretka rozpuści się. Odstawić do wystygnięcia. Gdy będzie tężeć nałożyć na biszkopt. Włożyć do lodówki.
Masa: Budyń ugotować na mleku, odstawić do wystygnięcia. Margarynę (lub masło) utrzeć z cukrem pudrem, dodać sok z cytryny, dalej ucierać, na końcu dodawać po trochę zimnego budyniu i utrzeć na pulchną masę. Nałożyć na masę jabłkową i włożyć do lodówki.
Galaretkę brzoskwiniową przygotować wg przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Brzoskwinie wyjąć z puszki, odsączyć trochę, ułozyć na masie budyniowej. Gdy galaretka zacznie tężeć zalać nią brzoskwinie. Potrzeć startą czekoladą.