TORCIK BRZDĄC biszkopt z kremem

TORCIK BRZDĄC biszkopt z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • mąka pszena

    0,5 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    0,5 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia łyżeczka

    1
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania TORCIK BRZDĄC biszkopt z kremem

Składniki podane są do biszkopta:
Wszystkie składniki ucieramy i wkładamy do blachy. Pieczemy.
Krem:
2 jaja, łyżka mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1/2 kostki margaryny. 2 łyżki kakao, kieliszek wódki
Żółtka i cukier oraz mleko wymieszać - podgrzewać na małym ogniu. Przestudzić. Utrzeć tłuszcz z kakao, dodawać stopniowo masę. Na końcu delikatnie mieszając dodać ubitą pianę.

Upieczony biszkopt dzielimy a 3 części.
Każdy krążek nasycić osłodzoną herbatą i wódką, przełożyć kremem. Tort posypać czekoladą, kokosem lub orzechami i migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Małgorzata9 17.05.2013 13:06
uwielbiam biszkopty
agogo2 17.08.2011 22:41
super
Dominika30 08.07.2011 16:06
świetne
artur7 12.04.2011 14:10
pyszności
accee 27.02.2011 23:53
Musi być dobre
Agnieszka/picola 25.02.2011 20:51
fajny przepis
mirosława4 07.12.2010 22:45
niezły torcik pewnie pyszny?
iknkirke 21.10.2010 08:51
pyszne
jarek4 20.10.2010 11:07
dobre
Krzysztof42 15.10.2010 15:22
dobry torcik nie jest zły

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat