Torcik bezowy z kremem kawowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    3
  • cukier

    150 g
  • łyzeczka mąki kartoflanej

  • łyzeczka octu winnego

  • śmietana kremówka

    250ml
  • masło

    150 g
  • cukier puder

    80 g
  • rum

    3 łyzki
  • mocna kawa zimna rozpuszczalna

    4 łyżki
  • skórka z cytryny do ozdoby

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 białka ubić na sztywno - pod koniec dodawac po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kartoflanej i łyżeczkę białego octu winnego, Uformować okrąg na papierze do pieczenia na blasze. Wstawić do pieca do 180st i po 5 min przykręcić tempetarurę do 150st. Piec kolejne 60 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.
Masło miękkie ubić z cukrem pudrem, dodac rum i kawe. Ubic smietanke kremówke na sztywno. Szprycą udekorowac beze wyciskajac krem i smietanke, ułożyć jagody oraz kawalki skórki cytryny. Schłodzic w lodówce przez 30 minut.
Mozna dac inne owoce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika141 30.01.2012 08:57
pychota
ewelina/bunia 03.06.2011 13:17
super
SmacznaPyza 23.04.2011 18:49
bardzo mi się podoba taki torcik :-)
iwa643 26.07.2010 08:36
lubię takie słodkosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat