Przepis i sposób przygotowania na: Torcik
Białka ubij na sztywno z 6 łyżkami wody i z solą.
Cały czas ubijając dodawaj cukier. Powoli dodawaj żółtka oraz przesianą mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia.
Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez ok 25 minut w 170 stopniach.
warstwa I:
Budyń przygotuj jak na opakowaniu używając do tego soku (nie dodawaj cukru) Przestudź.
warstwa II:
Galaretkę rozpuść w 3/4 szkl gorącej wody i odstaw.
Śmietankę ubij na sztywno i cały czas ubijają dodawaj tężejącą galaretkę.
dodatkowo:
Galaretkę rozpuść wedle instrukcji na opakowaniu i odstaw by stężała.
Ciasto przekrój na pół. N wierzchniej warstwie foremkami do ciastek powycinaj serca.
Na ciasto wyłóż czerwony budyń,a na budyniu biszkopty i rozsmaruj na nich ubitą śmietanę.
Wylej tężejącą galaretkę a na to wierzch placka.
Całość możesz posypać cukrem pudrem.