tołpyga smażona...

tołpyga smażona...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • TOLPYGA FILET

    80 dag
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • tarta bułka

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    - ile potrzeba
  • cytryna

    - ile potrzeba
  • przyprawa do ryb

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - tołpyga smażona... foto
filet tołpygi oczyścić z dużych ości jeśli są i opłukać, osuszyć

podzielić filet na 4 porcje

obsypać przyprawą do ryby i odstawić na 30 minut
Krok 2 - tołpyga smażona... foto
mąkę wymieszać z tartą bułką i obsypać nią filety

smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron
Krok 3 - tołpyga smażona... foto
podać z cząstkami cytryn.... do ziemniaków, pieczywa lub z czym lubisz......SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aannkaa82

13.08.2013 21:43
Takiej rybki jeszcze ie jadłam ale na pewno by mi smakowała :)

Margo1

26.04.2013 13:51
wygląda znakomicie

Mati13

03.04.2013 21:00
ale by mi smakowała!

fotoviderek

22.03.2013 07:06
Tołpyga jest super smaczna :)

jozefinach

20.03.2013 22:44
Uwielbiam ryby.

TEtalicha

20.03.2013 20:30
zapOWIADA SIĘ SMACZNIE

Monika58

20.03.2013 20:08
apetyczne danie

Rafał3

20.03.2013 19:56
uwielbiam super i polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat