Tofu smażone w orzechach włoskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tofu twarde

    180 g
  • jajko

    1 sztuka
  • orzechy włoskie siekane

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tofu odcedzamy z zalewy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Następnie kroimy tofu w paski o grubości ok. 3 cm i posypujemy solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Kawałki tofu obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej wymieszanej z tartymi migdałami. Tak przygotowane tofu smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym oleju (u mnie słonecznikowy).
EmciaPichci
Smacznym dodatkiem będzie pikantny sos na bazie jogurtu naturalnego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 03.10.2014 11:05
Mniam,pyszności :-)
caralajna 09.09.2014 16:04
koniecznie muszę wypróbować
migotka28 24.07.2014 22:49
apetycznie wygląda
Kuchenka 24.07.2014 18:32
rewelacja jak dla mnie
IZABELA29 24.07.2014 15:26
nigdy nie robiłam
Czyki 24.07.2014 14:32
Muszę koniecznie spróbować :):)
brioszka 24.07.2014 13:31
pychotka! :)
ice cubes 24.07.2014 12:58
wygląda zachęcająco :)
jasiek 24.07.2014 12:34
jeszcze nie jadłem tofu, muszę to wypróbować
IlonaAlbertos 24.07.2014 11:16
Pięknie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat