Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Toczek z białą kiełbasą

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso
50 dag
jajko
1
bułka
1
cebula
1
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej
grube białe kiełbaski
5 sztuk
liście pora
kilka
ciasto francuskie
50 dag
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Toczek z białą kiełbasą

Mięso połączyć z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką oraz drobno posiekaną cebulką. Przyprawić. Umyte liście pora zblanszować. Z mięsa uformować 5 cienkich placków. Liściem pora obtoczyć każdy kawałek kiełbasy. Zawinąć mięsem. Toczki opiec ze wszystkich stron na małej ilości oleju. Ciasto pokroić na paski, skręcić w spirale i owinąć mięso. Wstawić do piekarnika o temp. 220 stopni. Piec do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak