Toczek z białą kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso

    50 dag
  • jajko

    1
  • bułka

    1
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • grube białe kiełbaski

    5 sztuk
  • liście pora

    kilka
  • ciasto francuskie

    50 dag
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso połączyć z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką oraz drobno posiekaną cebulką. Przyprawić. Umyte liście pora zblanszować. Z mięsa uformować 5 cienkich placków. Liściem pora obtoczyć każdy kawałek kiełbasy. Zawinąć mięsem. Toczki opiec ze wszystkich stron na małej ilości oleju. Ciasto pokroić na paski, skręcić w spirale i owinąć mięso. Wstawić do piekarnika o temp. 220 stopni. Piec do zrumienienia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat