tleciki z soczewicy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2
  • majeranek Prymat

  • bułka tarta

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

soczewicę ugotuj do miekkości w posolonej wodzie, odsącz i zmiel blenderem. cebulę posiekaj i zeszklij. dodaj do masy z grochu, dodaj również wyciśniete ząbki czosnku i majeranek i dwie łyżki bułki tartej.dopraw solą i pieprzem, wyrób masę tak aby była jednolita. uformuj kotlety, panieruj z bułce tartej, smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia88 04.04.2011 14:37
pycha
Mirosława5 04.04.2011 14:27
w tytule jest błąd miało być - kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat