Tiramisu z śmietaną w pucharkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser mascarpone

    250 gr
  • kremówka

    150 ml
  • cukier puder

    50 gr
  • biszkopty podłużne

    100 gr
  • Napar z kawy

    1 filiżanka
  • likier amaretto

    50 gr
  • kakao

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić śmietanę kremówkę na sztywno. Serek wymieszać z cukrem pudrem i stopniowo dodawać ubitą kremówkę i powoli mieszać drewniana łyżką. Biszkopty nasączyć w kawie wymieszanej z likierem.Nakładamy na przemian do pucharków masę i biszkopty.Kończymy masą. Wstawić na kilka godzin do lodówki.Przed podaniem dokładamy suchy biszkopt i sypiemy przez sitko kakao.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 07.09.2013 10:30
Wspaniały,bardzo go lubię.
Kuchareczka2 07.04.2013 20:39
naprawdę wspaniały
m1monika 16.03.2013 03:57
ale pychotka :-)
Anna138 30.07.2012 22:34
Dziś miałam na deser jest pyszny
Krystyna32 18.03.2012 12:14
pycha
matii6 02.01.2012 18:32
wygląda rewelacyjnie
ronald88 18.12.2011 09:27
super
smakowita 12.12.2011 17:31
uwielbiam ten deser
SyMiki 11.12.2011 14:11
super
iziona 25.11.2011 08:36
Uwielbiam ten deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat