Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu truskawkowo-rabarbarowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 0,5 kg
truskawki 0,5 kg
cukier 1 szkl
biszkopty podłużne 280 gr
serek mascarpone 500 gr
cukier wanilinowy 4 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 łyżeczek
Do dekoracji: 300 gr
truskawki 300 gr
twaróg 500 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu truskawkowo-rabarbarowe

Rabarbar obrać, pokroić w kostkę, zalać 2/3 szklanki wody, zagotować do miękkości. Dodać pokrojone w plasterki truskawki i połowę cukru. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody, dodać do masy, odstawić do wystygnięcia. Wymieszać ze sobą sery, dodać resztę cukru i cukier waniliowy. Formę wyłożyć folią spożywczą. Na dno kładę biszkopty, układam połowę masy truskawkowej, na to połowa masy serowej. Biszkopty, masa, ser. Włożyć do lodówki na min. 1h. Przełożyć na talerz, wyjąć folię. Truskawki na połówki, ułożyć na wierzchu i po bokach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 27.04.2013 07:43
Uwielbiam tiramisu :)
Janina 16.04.2013 12:45
Bardzo smaczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak