Tiramisu bez pieczenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    50 dag
  • jaja

    3
  • miód

    1 łyżka
  • cukier

    2łyżki
  • kawa rozpuszczalna

    2łyżki
  • ciemne kakao

    3łyzki
  • rum

    4łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, ostudzamy i dodajemy alkohol. Zółtka ucieramy z cukrem i miodem na puszysta masę, Wszystko mieszamy z serkiem i sztywna piana z białek. Płytką tortownicę wykładamy ciastkami tak aby dokładnie przykryły dno i szpary również wypełniamy okruchami. Każdy biszkopt przed wyłożeniem zanurzamy na moment w ponczu kawowym. Na takim spodzie nalezy rozsmarpować połowę kremu, oprószyć kakao. Następnie ułożyć taką samą warstwę ciastek, przykryć równa warstwą kremu i posypac kakao. Wsatwić następnie na kilka godz do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 27.03.2011 20:56
i takie właśnie ciasta lubie
iga2 25.12.2010 21:22
smakuje mi
iza15 19.12.2010 12:42
smaczne
Tahitha 31.10.2010 08:48
Fajne, Wypróbuję
Magdalena80 24.10.2010 20:21
warto wypróbować!
magical66 29.09.2010 21:41
ciasto naprawde nakomite polecam wsyzstkim!!1

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat