Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szkl
kasza manna 3/4 szkl
margaryna 3 łyżki
kakao 2 łyżki
cukier 1 łyżka
herbatniki
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu

Kroki postępowania

1
Część mleka zagotować z cukrem.
Krok 1 - Tiramisu foto
2
w reszcie mleka rozmieszać kaszę i kakao.
Krok 2 - Tiramisu foto
3
Do gotującego się mleka wlać kaszę i gotować aż zgęstnieje.
Krok 3 - Tiramisu foto
4
Zdjąć z ognia i dodać margarynę mieszać aż się roztopi i połączy z kaszą.
Krok 4 - Tiramisu foto
5
Do pucharków rozlać porcję kaszy , posypać rodzynkami i pokruszonymi herbatnikami zalać porcją kaszy.
Krok 5 - Tiramisu foto
6
Deser udekorować i ostudzić.
Krok 6 - Tiramisu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 06.03.2015 16:43
pychotka deser
Lis 23.01.2015 11:43
Smakowity deserek:)
ben-ka 01.12.2014 09:05
Smaczny deserek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak