tiramisu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty podłużne

    30 dkg.
  • serek mascarpone

    500 g.
  • jajka

    4 szt.
  • cukier

    5 łyżek
  • kawa rozpuszczalna

    2-3 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • amaretto

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do szklanki wsypać kawę i zalać wrzątkiem wymieszać i dodać amaretto lub koniak odstawić do wystygnięcia,w międzyczasie utrzeć żółtka z 3 łyżkami cukru dodać serek mascarpone i ucierać na jednolitą masę,białka ubić na sztywno z dodatkiem 2 łyżek cukru i delikatnie połączyć z powstałą masą,biszkopty zanurzać w napoju kawowo-alkoholowym i układać warstwę na dnie prostokątnego naczynia przykryć je połową powstałej masy wyrównać i posypać połową kakao i ponownie zanurzać biszkopty i układać warstwę na cieście ponownie nałożyć resztą masy wyreównać i posypać kakao,odstawić do schłodzenia do lodówki najlepiej na noc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 25.01.2014 07:55
smaczny deser
IKrakowianka 30.12.2013 16:30
uwielbiam !!
Ada-Gaba 28.11.2013 08:26
przepyszny deserek
Iwona51 07.01.2012 11:12
pyszne
caralajna 02.01.2012 16:18
<b>palce lizać</b>
Wafelek2601 16.10.2011 00:08
pyszne ciasto
Grazyna0211 12.09.2011 09:43
pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat