Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia smażona w panierce

5.0
(41)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tilapia filet 1 kg
cytryna 1/2 szt
mąka do panierowania
jajko 2-3 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia smażona w panierce

Filety podzielić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilka minut. Wysypać na jeden talerz mąkę, na drugi bułkę tartą. Na miseczce rozbić jajka, dodać przyprawę do ryb i rozbełtać widelcem. Panierować rybę w mące, jajku i bułce. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 07.03.2014 23:29
bardzo lubię rybki:)
Romanowka 26.12.2013 09:52
Ostatnio Tilapia najczęściej gości na moim stole. Bardzo dobra rybka!
iwi 25.12.2013 16:16
Pyszna rybka
maciek7 25.12.2013 16:11
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak