Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
galaretka pomarańczowa
1 -
galaretka agrestowa
3 -
galaretka ananasowa
1 -
galaretka truskawkowa
3 -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 -
truskawki świeże
1 250g -
serek homogenizowany
1 (waniliowy)
Przepis i sposób przygotowania tęczowy sernik
Przygotować galaretkę ananasowa w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z 450g serka homogenizowanego waniliowego i dodać połowę galaretki w kostkę. Wlać do tortownicy i poczekać, aż stężeje ok.3h.
Przygotować galaretkę agrestową 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody, po ostudzeniu przelać do tortownicy na zastygnięty ser. Odczekać, aż zastygnie ok. 2,5 h
Przygotować galaretkę truskawkową w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z zmiksowanymi truskawkami i 450g serka homogenizowanego waniliowego. Całość wypieszczać z pozostałą połowa galaretki w kostkę. Przelać do tortownicy.
Przygotować galaretkę truskawkową 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody. Po ostygnięciu wylać do tortownicy, pozostawić na 3h w lodówce. Gotowe!
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się