Przepis i sposób przygotowania na: tęczowy sernik
Przygotować galaretkę ananasowa w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z 450g serka homogenizowanego waniliowego i dodać połowę galaretki w kostkę. Wlać do tortownicy i poczekać, aż stężeje ok.3h.
Przygotować galaretkę agrestową 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody, po ostudzeniu przelać do tortownicy na zastygnięty ser. Odczekać, aż zastygnie ok. 2,5 h
Przygotować galaretkę truskawkową w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z zmiksowanymi truskawkami i 450g serka homogenizowanego waniliowego. Całość wypieszczać z pozostałą połowa galaretki w kostkę. Przelać do tortownicy.
Przygotować galaretkę truskawkową 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody. Po ostygnięciu wylać do tortownicy, pozostawić na 3h w lodówce. Gotowe!