tęczowy sernik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka pomarańczowa

    1
  • galaretka agrestowa

    3
  • galaretka ananasowa

    1
  • galaretka truskawkowa

    3
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1
  • truskawki świeże

    1 250g
  • serek homogenizowany

    1 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić galaretkę pomarańczową i agrestową w proporcji opakowanie na 0,3l wody. Przelać do naczynia i pozostawić do stężenia. Gotową galaretkę pokroić w kostkę, wymieszać dwa smaki i podzielić na połowę.
Przygotować galaretkę ananasowa w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z 450g serka homogenizowanego waniliowego i dodać połowę galaretki w kostkę. Wlać do tortownicy i poczekać, aż stężeje ok.3h.
Przygotować galaretkę agrestową 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody, po ostudzeniu przelać do tortownicy na zastygnięty ser. Odczekać, aż zastygnie ok. 2,5 h
Przygotować galaretkę truskawkową w 0,2 l wody i dodać 4-5 łyżeczek żelatyny. Ostudzoną, ale nie zastygniętą wymieszać z zmiksowanymi truskawkami i 450g serka homogenizowanego waniliowego. Całość wypieszczać z pozostałą połowa galaretki w kostkę. Przelać do tortownicy.
Przygotować galaretkę truskawkową 2 opakowania rozpuścić w 0,7l wody. Po ostygnięciu wylać do tortownicy, pozostawić na 3h w lodówce. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 17.11.2010 15:21
lubię serniki
agata1722 11.07.2010 11:46
fajny kolorowy:)
iknkirke 06.06.2010 19:33
Czasami taki robię
kerukm 03.05.2010 14:45
serka homogenizowanego ma być 900g i truskawek 250g. Przepraszam z błąd.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat