Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Teczowiec

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
sernik na zimno 2 szt
mleko 600 ml
barwnik czerwony wg uznania
barwnik niebieski wg uznania
barwnik żólty wg uznania
mandarynki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Teczowiec

Przepis na biszkopt znajdziecie tu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/130737/biszkopt.html

Biszkopt pieczemy i studzimy.
Galaretke rozrabiamy wg przepisu i studzimy.

Sernik na zimno ubijamy z mlekiem i dzielimy na 4 porcje.
Do pierwszej porcji dodajemy odrobine barwnika czerwonego.
Do drugiej porcji odrobine barwnika zoltego
Do trzeciej porcji odrobine barwnika niebieskiego
Do czwartej porcji odrobine barwnika niebieskiego i zoltego

Na biszkopt wykladamy jedna na druga masy serowe i przyozdabiamy mandarynkami.
Na wierzch wylewamy tezejaca galaretke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.02.2013 07:54
pychotka
m1monika 24.01.2013 20:11
pięknie wygląda :-)
Magdalena1110 01.10.2012 18:58
wygląda pysznie
Zdzisław 25.09.2012 21:38
smacznie wyglada
Fiffi 29.08.2012 15:10
piekny
magduś83 03.08.2012 13:06
super kolorki :)
dorotka0000025 03.08.2012 00:10
polecam przepis na ciastko
halina17 27.07.2012 13:32
Ładnie wygląda ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak