Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowa pianka zebra

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 500 g
galaretki w różnych smakach 3 sztuki
biała czekolada 1 tabliczka
woda 3 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowa pianka zebra

Mleko dobrze schłodzić i rozlać do 3 szklanek tak by w każdej było po równo. Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą z osobna, poczekać aż całkiem wystygną ale będą nadal płynne. Kiedy galaretki są już zimne bierzemy jedną szklankę mleka miksujemy na pianę po czym dodajemy jedną z galaretek i miksujemy aby się połączyła z pianką z mleka. Tak robimy z każdą z 3 galaretek po kolei. Kiedy mamy już 3 masy na małą tortownicę układamy papier do pieczenia (jeżeli jest to tortownica z wyjmowanym spodem radzę zrobić w niej "foremkę" z folii aluminiowej by nie przeciekało dno) a następnie kładziemy na środek 3 łyżki jednej masy, potem 3 łyżki drugiej i 3 łyżki trzeciej i tak aż do momentu kiedy zużyjemy wszystkie masy. Wstawiamy na trochę do lodówki i gdy lekko stężeje posypujemy na wierzch startą białą czekoladę, następnie odstawiamy znowu do lodówki najlepiej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 26.10.2013 20:14
ciekawy przepis
Papryczka 24.10.2013 09:45
fajny deserek
margaret 24.10.2013 09:05
podoba mi się, jest taka delikatna:)
monisia1977 24.10.2013 06:29
super ciacho
msmariusz 23.10.2013 23:54
kolorowo, jak tęcza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak